דברים שכדאי לדעת…
נפגעת בתאונת דרכים ? אתה זכאי לפיצוי.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים קובע מהי תאונת דרכים. עפ"י החוק, כל אירוע אשר מערב נסיעה ו/או נהיגה ברכב, לרבות הולך רגל אשר נפגע מרכב,
ייחשב תאונת דרכים עליה יחול חוק ייחודי זה.
החוק קובע התנהלות ייחודית לגבי תאונות דרכים ופיצויים המגיעים לנפגעי תאונות דרכים אשר נגרמו להם נזקי גוף.
ככל שמדובר בתאונת דרכים כהגדרתה בחוק, חברת הביטוח תפצה את הניזוק, מבלי לברר מהן הסיבות לתאונה, מי אשם ומה גרם לתאונה.
חשוב מאוד לזכור כי גם במקרים אשר אינם נחשבים בשפת היומיום לתאונת דרכים, יכולים להיחשב כתאונת דרכים במובן המשפטי, ע"כ בכל אירוע בו נגרם נזק גוף, וקיים קשר כלשהוא לכלי רכב, מומלץ ורצוי למהר לקבלת ייעוץ משפטי מעו"ד מומחה בתחום הנזיקין.
היית מעורב בתאונת דרכים – מה לעשות?
חב' הביטוח הינה גוף אשר יש לו אינטרס לשלם למבוטח כמה שפחות פיצוי לפיכך ההתנהלות מול חב' הביטוח חייבת להיות זהירה ומושכלת.
ההתייעצות עם עו"ד מומחה בדיני נזיקין חשובה ביותר, שכן ההתנהלות מול חברות הביטוח מרובת הליכים, שאת רובם הנפגע אינו מכיר.
עו"ד מומחה בתחום הנזיקין ידריך אותך כיצד לנהוג, ידע לחשב את גובה הפיצוי המגיע לך, וכך יגדיל באופן משמעותי את גובה הפיצויים אשר ישולמו לנפגע בסופו של יום.
לסיכום – אם נפגעת בתאונת דרכים או היה מעורב בדרך כלשהיא כלי רכב בתאונה בה היית מעורב ונגרמו לך נזקי גוף, פנה בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי, על מנת למקסם את גובה הפיצוי המגיע לך.
דע את זכויותיך – פגיעה בעבודה
תאונת עבודה בהגדרתה הקלאסית היא אירוע בו נפגע עובד תוך כדי ועקב עבודתו אצל מעבידו, לרבות פגיעה של עצמאי במהלך עבודתו.
חוק הביטוח הלאומי הרחיב את ההגדרה הקלאסית והוסיף מקרים נוספים שעשויים להיחשב כתאונת עבודה, בין היתר תאונה שאירעה בדרך מביתו של העובד למקום העבודה או בדרך
ממקום העבודה לביתו.
את מי תובעים לאחר תאונת עבודה?
קודם כל, יש לפנות למוסד לביטוח לאומי בכדי לקבל את מלוא הזכויות בגין תאונת העבודה. אם מדובר בתאונת דרכים, התביעה תוגש גם נגד ביטוח החובה של הרכב בו נפגעתם. אם מדובר בתאונה שאירעה תוך כדי עבודה עקב רשלנות המעביד, ניתן להגיש תביעה נגד המעביד וחברת הביטוח שלו.
מה עליך לעשות לאחר תאונת עבודה?
בשלב ראשוני שלאחר פגיעה בתאונת עבודה לא ניתן להעריך את סכום הפיצויים, שכן כל מקרה נבחן לגופו וסכום הפיצויים תלוי ברכיבים שונים שאינם ידועים לאחר הפגיעה כמו למשל האם תישאר נכות רפואית קבועה.
לדאוג להודיע בבית חולים ובקופת חולים כי מדובר בתאונת עבודה. יש ליידע את המעביד בנוגע לתאונה שנגרמה במהלך העבודה וכן לבקש מהמעביד למלא טופס ב.ל. 250 אשר מהווה מעין הודעה על התאונה. כמו-כן חשוב כי תבדקו ותזכרו אילו עדי ראייה היו לאירוע ותשמרו את פרטיהם.
עליכם להקפיד ולשמור כל מסמך רפואי אשר נמסר לכם וכן כל קבלה בגין הוצאות שקשורות לתאונה והטיפולים בעקבותיה. כמובן שעליכם להקפיד לקבל טיפול רפואי מסודר ולהתלונן על כל התסמינים שמהם אתם סובלים בעקבות התאונה.
חשוב מאוד כי תתייעצו עם עורך דין מומחה בתחום הנזיקין בשלב מוקדם לאחר התאונה ותקבלו ייעוץ הולם, שכן להתנהלות שלכם לאחר האירוע עשויות להיות השלכות בעתיד.
visibility_offהשבת את ההבזקים
titleסמן כותרות
settingsצבע רקע
zoom_outזום (הקטנה)
zoom_inזום (הגדלה)
remove_circle_outlineהקטנת גופן
add_circle_outlineהגדלת גופן
spellcheckגופן קריא
brightness_highניגודיות בהירה
brightness_lowניגודיות כהה
format_underlinedהוסף קו תחתון לקישורים
font_downloadסמן קישורים